WACHTWOORDMANAGER

IeTee Solutions

Wat zijn de voordelen van een wachtwoordmanager?

IETEE Wachtwoordmanager
Een wachtwoordmanager is een veilige, intuïtieve en gebruikersvriendelijke oplossing voor wachtwoordautomatisering. Met behulp van een wachtwoordmanager is centraal beheer van wachtwoorden mogelijk zonder dat wachtwoorden inzichtelijk zijn voor niet geautoriseerde personen.
Met onze krachtige en robuuste Management Console kunnen bedrijven eenvoudig alle werknemers in dienst nemen, machtigingen delegeren, beveiligingsbeleid implementeren, inloggegevens toewijzen en rapporten bekijken.
Onze wachtwoordmanager-software gebruikt end-to-end AES256 bit-encryptie voor het veilig aanmaken, opslaan en delen van wachtwoorden. Hoofdwachtwoorden worden nooit op onze servers opgeslagen en alle gegevens worden lokaal ontsleuteld.

Wat betekent dit voor u in de praktijk?

Één hoofdwachtwoord
Elke medewerker heeft zijn eigen hoofdwachtwoord om zich aan te melden bij de wachtwoordmanager, en zo toegang te krijgen tot alle wachtwoorden.

Automatisch aanvullen
Het grootste voordeel van het gebruik van een wachtwoordmanager is dat geen wachtwoorden meer onthouden hoeven te worden en ingevoerd moeten worden. Het invullen van de wachtwoorden gaat automatisch met een functie genaamd Automatisch Aanvullen. Dat betekent dat elke keer dat een website-pagina online wordt benaderd, de mogelijkheid moet worden geboden om een account te kiezen, waarvoor de manager automatisch het beveiligde wachtwoord invoert.

Wachtwoord automatisch vastleggen
Uiteraard is het een tijdrovende taak om elk wachtwoord steeds handmatig in te voeren. Nog meer als een bedrijf een flinke groep werknemers heeft die dat doen. Om dat te ondervangen, moet de wachtwoordmanager de wachtwoorden automatisch vastleggen. Dit betekent dat wanneer iemand een gebruikersnaam en wachtwoord invoert, de software het automatisch zal vastleggen.

Wachtwoordgenerator
Bij het gebruik van een wachtwoordmanager is er de mogelijkheid om complexe, veilige wachtwoorden te gebruiken die niemand kan kraken. Het is moeilijk om die te verzinnen, maar de wachtwoordmanager heeft een ingebouwde generator voor complexe wachtwoorden.

Persoonlijke en privékluizen
Aangezien de wachtwoordmanager wordt gebruikt tussen tientallen, zo niet honderden werknemers, is het belangrijk dat de software gebruikers helpt bij het scheiden van hun eigen persoonlijke kluis met wachtwoorden en de bedrijfsbrede privékluis.

Delen van wachtwoorden
De functie van het delen wachtwoorden is erg belangrijk voor bedrijven. Op die manier kan een beheerder vanuit de software gemakkelijk en veilig belangrijke informatie uitwisselen met een andere medewerker. Dat vermindert het risico en voorkomt dat gegevens worden blootgesteld.

Wilt u een passend voorstel voor uw organisatie?

11 + 13 =